Агрус Берил жовтий опис сорту
Агрус Берил - відтворено в 1970-х роках, за допомогою гібридизації сортів "Малахіт" і "Самородок", розробку вів В.С Ільїн грунтуючись на матеріали автора А.П. Губенко зі створення нових різновидів рослин.
Основні характеристики і властивості
Кущ. Серединний за величиною, з густуватої кроною, гілки вигнуті в різні боки від центру чагарнику, колючки розташовані рідко і одинично. Листя великі насиченого зеленого кольору, з легкому відблиском, без опушені. Цвітіння мають куполоподібну форму. Варто звернути увагу на врожайність даного виду вона досягає до 10 кг, в найгірших умовах 3 кг з одного зразка відповідно.
Плоди. Середньорозмірні масою 2,8-3,5 грам, кулясті, лимонного - світло-зеленого забарвлення, шкірка гладка не ворсиста. Смакові ознаки на 4,5 бала з 5 можливих, аромат кисло-солодкий. Достигання випадає на середину липня, середній термін. Хороша придатність до транспортування.
Стійкість. Зимостійкість -28 ° С. Вимагає нагляду при прояві септоріозу. Чи не постраждає, під час нетривалої посухи.
Особливості. При ретельному догляді за агрусом "Берил" вага ягід значно збільшується і доходить до 9 грам.